Autonik AB har nu gennem en årrække været en førende leverandør af systemer til det klinisk mikrobiologiske laboratorium i Skandinavien. ADBakt er således det mest udbredte LIMS-system til mikrobiologien i Sverige.

Det har længe været et ønske fra vore kunder, at vi kunne tilbyde et alternativ til den terminalbaserede brugergrænseflade i ADBakt. Denne brugerflade er kendetegnet ved at være utrolig hurtig og effektiv i forbindelse med laboratoriearbejdet, men nutidens grafiske brugerflader gør, at den i dag virker relativt umoderne.

Med introduktionen af WWBakt, som en portal for det mikrobiologiske laboratoriums kunder, blev ideen om at anvende webteknologi som brugerflade til ADBakt realistisk.

En browserbaseret brugerflade giver et antal fordele frem for andre Client/serverteknologier. Den vigtigste er, at der ikke skal installeres noget på arbejdsstationen, udover en browser*, som er standard i de fleste it-organisationer i sundhedsvæsenet. Det giver en meget enkel procedure og stor sikkerhed ved opdateringer af systemet.

wwLab bygger på den samme database som ADBakt og WWBakt, og kan derfor sømløst integreres i laboratoriet. Brugere af ADBakt, WWBakt og wwLab kan arbejde side om side, og der er mulighed for at skifte mellem wwLab og WWbakt i samme indlogning.

* Microsoft Edge (Chromium) og Google Chrome understøttes i øjeblikket.

wwLab – en ny browserbaseret brugerflade til ADBakt

wwLab bygger på kernefunktionaliteten i ADBakt, og den grundlæggende funktionalitet og database er derfor robust, gennemprøvet og driftsikker. Alle brugerfunktioner i wwLab er til gengæld nyudviklede med fokus på optimering af brugeroplevelsen – eller det der ofte omtales som usability – brugervenlighed.