Autonik AB har nu gennem en årrække været en førende leverandør af systemer til det klinisk mikrobiologiske laboratorium i Skandinavien. ADBakt er således det mest udbredte LIMS-system til mikrobiologien i Sverige.

Det har længe været et ønske fra vore kunder, at vi kunne tilbyde et alternativ til den terminalbaserede brugergrænseflade i ADBakt. Denne brugerflade er kendetegnet ved at være utrolig hurtig og effektiv i forbindelse med laboratoriearbejdet, men nutidens grafiske brugerflader gør, at den i dag virker relativt umoderne.

Med introduktionen af WWBakt, som en portal for det mikrobiologiske laboratoriums kunder, blev ideen om at anvende web-teknologi som brugerflade til ADBakt realistisk.

En browserbaseret brugerflade giver et antal fordele frem for andre Client/server-teknologier. Den vigtigste er, at der ikke skal installeres noget på arbejdsstationen, udover Microsoft Internet Explorer, som er standard i de fleste it-organisationer i sundhedsvæsenet. Det giver en meget enkel procedure og stor sikkerhed ved opdateringer af systemet.

wwLab bygger på den samme database som ADBakt og WWBakt, og kan derfor sømløst integreres i laboratoriet. Brugere af ADBakt, WWBakt og wwLab kan arbejde side om side, og der er mulighed for at skifte mellem wwLab og WWbakt i samme indlogning.

wwLab – en ny browserbaseret brugerflade til ADBakt

wwLab bygger på kernefunktionaliteten i ADBakt, og den grundlæggende funktionalitet og database er derfor robust, gennemprøvet og driftsikker. Alle brugerfunktioner i wwLab er til gengæld nyudviklede med fokusering på optimering af brugeroplevelsen – eller det der ofte omtales som usability – brugervenlighed.